KÖP- & ANVÄNDARVILLKOR

Uppdaterad 20:e oktober, 2019

Denna webbplats ägs av Hejpack AB, org. nr 559098-7979, (”HelloVego”). De här Allmänna villkoren (”Villkoren”) är tillämpliga på det köpeavtal som du som konsument sluter med HelloVego. För att ta tillvara dina intressen som kund tillämpas bestämmelserna i Konsumentköplagen (SFS 1990:932), Distans- och hemförsäljningslagen (SFS 2005:59) samt Personuppgiftslagen (SFS 1998:204) på samtliga köp på hellovego.se.

Priser och avgifter
De priser som anges på hellovego.se anges inklusive mervärdesskatt (moms). Särskilda avgifter kan tillkomma för fakturaupplägg samt för outlösta paket.

Upprättande av avtal om köp
HelloVego varor beställs via hellovego.se. Avtal om köp upprättas då din beställning har bekräftats av via e-post till den e-postadress som du angivit vid beställningen. Genom beställningen accepterar du dessa Villkor.

Produktinformation
Vid eventuella felaktigheter i lagerstatus förbehåller sig HelloVego att korrigera detta i efterhand. Om varan utgått eller av annan anledning inte finns tillgänglig är HelloVego inte skyldiga att tillhandahålla varan men kan föreslå en alternativ vara eller återbetalning av den saknade varan. All bildinformation ska ses som illustrationer och kan inte garanteras återge varans exakta utseende och beskaffenhet.

Beställning
Beställning görs på vår hemsida www.hellovego.se. Om du har frågor kring hur du beställer är du välkommen att ringa kundservice på [email protected] Genomförd beställning innebär att du godkänner våra köpvillkor och samtycker till att dina personuppgifter registreras i vårt kundregister. Avtal om köp träffas först när vi bekräftat beställningen genom att skicka en orderbekräftelse till den mejladress du angivit.

Vid eventuella felaktigheter i t.ex. angivande av pris, lagerdifferenser, leveranstid etc. förbehåller vi oss rätten att korrigera detta i efterhand. Om du inte är nöjd med vår korrigering får du självklart välja att avboka din order utan kostnad.

Vi förbehåller oss rätten att annullera din beställning eller en del av den om produkten är slutsåld. Om en produkt är slutsåld får du ett meddelande om det, eventuellt tillsammans med information om vad vi kan erbjuda istället. Du får möjligheten att godta vårt nya erbjudande med de ändringar vi anger jämfört med din beställning, eller helt annullera beställningen.

Rabattkoder kan endast användas enskilt, ej i kombination med varandra. Under vissa kampanjer går det inte att samla poäng på sitt köp och inte heller lösa in poängen till rabattkoder. Rabattkoder kan vara ogiltiga under vissa kampanjer och för vissa produkter och går då inte att lösa in.

Betalning
I kassan kan du välja mellan betalsätten faktura, delbetalning, kortbetalning eller direktbetalning. Alla betalningssätt hanteras av Klarna. HelloVego garanterar att de betalningsalternativ som erbjuds på HelloVego.se är säkra. HelloVego erbjuder en säker kortbetalning med VISA och MasterCard i samarbete med Klarna. Vid betalning med kort skickas kunden vidare till en säker sida där kunden tryggt kan fylla i sina kortuppgifter och genomföra betalningen. HelloVego hanterar aldrig kundens kortuppgifter. Kunden kan endast handla med kort utställda inom Norden. Samtliga priser anges i svenska kronor inklusive moms. Fraktkostnad tillkommer, beroende på vilket fraktalternativ du väljer vid beställning.

Leverans
HelloVego administrerar och skickar paketen inom 48 timmar helgfria dagar. Om en försändelse mot förmodan blir försenad kommer du kontaktas av kundtjänst. Givetvis har du då också alltid rätt att häva köpet. Detta omfamnar de fall då HelloVego ej kunnat administrera varan i tid, men ej i de fall då tredjepart Postnord, DHL eller annan leverantör har orsakat förseningen.

Hellovego.se använder fraktalternativen Postnord Varubrev, DHL Service point samt Best hemleverans. Du väljer själv om du vill ha hemleverans, om inte skickas din order med Postnord Varubrev eller DHL Service Point beroende på beställningens storlek. Din order skickas då till brevlådan eller närmaste utlämningsställe för leverantören. När paketet finns för uthämtning skickas ett sms-avi med information om löpnummer och pinkod till det mobiltelefonnummer som angivits vid beställningen, alternativt ett e-mail till e-postadressen som angivits.
Outlösta Paket/Försändelser
Paket som inte har hämtats ut inom fjorton (14) dagar återsänds till hellovego.se. Outlösta paket omfattas inte av ångerrätten. I de fall din box levereras till ett utlämningsställe har du ansvar för att hämta ut boxen samt att se till att HelloVego har korrekta kontaktuppgifter till dig. I de fall din box levereras till din brevlåda har du ansvar för att HelloVego har korrekta adressuppgifter till dig, så att boxen kan levereras. Skulle du inte hämta ut ditt paket från ett utlämningsställe efter att du aviserats om att det finns där och paketet av denna anledning returneras till HelloVego måste du aktivt kontakta HelloVego för att få det utskickat på nytt alternativt ersatt. Detsamma gäller i de fall som paketet har returnerats till oss då den inte har kunnat levereras till din brevlåda alternativt ombud på grund av att du inte har lämnat oss korrekta adressuppgifter.

Ångerrätt
Vid köp av livsmedel har du som kund, enligt 2 kap. 1 § 7p. Lag (2005:56) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler, ingen ångerrätt.

Vid köp av icke-livsmedelsprodukter har du som konsument enligt lag rätt att ångra dig inom 14 dagar (”Ångerfristen”) från den dag du mottar din order. Vill du under denna tid returnera din vara för byte eller återköp står du för själv för returfrakten tillbaka till oss. Ångerrätten gäller under förutsättning att varan hålls i väsentligen oförändrat skick.

Reklamation
Om en vara avviker från vad som följer av avtalet mellan dig och HelloVego eller på annat sätt inte motsvarar den beskrivning av varan som HelloVego har givit, kan varan returneras.
Endast ursprungliga fel omfattas av reklamationsrätten, reklamationsrätten omfattar t.ex. inte fel orsakade av normalt slitage. Reklamation till HelloVego ska göras inom skälig tid, dock senast inom en månad. Du står själv för returfrakten tillbaka till oss.

Retur
Vid retur står du för risken för varan, därför är det viktigt att varan inte kan komma till skada under transporten. Varan ska vara oanvänd och skickas tillbaka i oskadad originalförpackning. Det är viktigt att ytteremballage används och försluts på ett sätt så att innehållet inte riskerar att förstöras.
Förseglingen får inte vara bruten, varor med bruten försegling kan inte returneras. Returer kan inte skickas mot Postförskott/Efterkrav. Du står själv för returfrakten tillbaka till oss. Efter mottagen och godkänd retur kommer återbetalning att ske inom trettio (30) dagar från det att HelloVego tog emot returen. Återbetalning sker endast genom insättning till bankkonto, ej kontant.

För att möjliggöra en eventuell retur behöver du kunna påvisa köp och HelloVego rekommenderar att du sparar orderbekräftelse och betalningsreferens som kvitto på ditt köp. För information eller hjälp kontakta HelloVegos kundtjänst.

Transportskador
HelloVego ansvarar för varor som skadats eller kommer bort under leverans till dig. Reklamation av transportskador ska göras inom skälig tid, dock senast inom en månad. Vid mottagande av försändelsen är det därför viktigt att kontrollera att godset inte är transportskadat. HelloVego rekommenderar att du anmäler en eventuell transportskada direkt på plats hos utlämningsombudet och därefter kontaktar HelloVegos kundtjänst.

Force Majeure
I händelse av omständigheter som står utanför HelloVegos skäliga kontroll, exempelvis vid händelse av ändrad lagstiftning, myndighetsåtgärder, strejk, blockad, sabotage, krig, terrorism, brand, översvämning, naturkatastrof eller liknande händelser ska förpliktelse att fullgöra köpeavtalet skjutas upp så länge omständigheten råder. Om sådan försening överstiger 2 månader har såväl du som HelloVego rätt att häva avtalet med omedelbar verkan utan någon skyldighet att betala skadestånd.

Personuppgifter
HelloVego ansvarar för att de personuppgifter som lämnas i samband med köp hanteras i enlighet med Personuppgiftslagen. Genom godkännande av köpeavtalet med HelloVego samtycker du till att dina uppgifter sparas, för att kunna behandla din order och genomföra köpet, underlätta vid kommande köp, möjliggöra uppdatering av din orderstatus samt för utskick av erbjudanden från HelloVego eller partners till HelloVego. Du kan också när som helst ta tillbaka ditt samtycke till att få erbjudanden. Läs mer om vår Integritetspolicy här.

Omdömen
Genom att lämna omdömen kring produkter på HelloVego ger du också HelloVego rätten att publicera dem på online samt i andra kanaler och medier.

Förbehåll
Innehållet på webbplatsen såsom till exempel text, bilder, ljudfiler, videofiler och sättet som sådana texter, bilder och filer är arrangerade på webbplatsen kan omfattas av upphovsrätt eller annat immaterialrättsligt skydd.

Inga garantier och ansvarsbegränsning
All information (inklusive men inte begränsat till priser, specifikationer och information om produkter tillhandahålls endast för informationsändamål och informationen tillhandahålls i ”befintligt skick” utan någon form av garanti avseende informationens riktighet eller fullständighet. Information på denna webbplats utgör inte några garantier avseende några produkter eller tjänster. Under inga omständigheter ansvarar HelloVego för direkt, indirekt eller särskild skada eller annan följdskada (inklusive, men inte begränsat till förlust av data eller annan skada som orsakas av datorvirus eller information på webbplatsen) till följd av användning av information på denna webbplats. Vidare ansvarar inte HelloVego under några omständigheter för direkt, indirekt eller särskild skada eller annan följdskada till följd av användning av information på andra webbplatser som denna webbplats länkar till, vilka inte kontrolleras av HelloVego och som inte täcks av dessa ”Förbehåll och villkor”. HelloVego lämnar inte några garantier angående riktigheten av hypertextlänkar eller information på webbplatser som hypertextlänkar hänför sig till. Eventuell hypertextlänk till någon annan person eller organisation skall inte uppfattas som ett godkännande från HelloVego av en sådan persons eller organisations webbplats, produkter eller tjänster.

Tilläggsval/specifikationer/features
HelloVego förbehåller sig rätten att när som helst utan föregående meddelande, och utan att ådra sig något ansvar, göra ändringar avseende tillgängligt produktutbud.

Övrigt
Vi följer Allmänna reklamationnämndens rekommendationer och svensk lag vid en eventuell tvist.

För frågor kring innebörden av dessa Villkor eller tillvägagångssätt vid ångerrätt, reklamationer, transportskador eller annat, ta kontakt med HelloVegos kundtjänst. Kontaktuppgifter till kundtjänst finner du på hellovego.se

Allergiinformation: Produkterna i HelloVego är enligt den information vi får från leverantörerna veganska. På en del produkter kan det stå att de “kan innehålla spårämnen av ägg eller mjölk” då de kan vara framställda i fabriker som hanterar ägg och mjölk. Vi följer dock rekommendationerna som Vegan Society anger, där orden “kan innehålla spår”/”May contain traces” enbart står som en varning för allergiker.

Main Menu

HelloVego använder kakor för att ge dig bästa upplevelsen på vår hemsida, samt för statistik och marknadsföringssyften. Acceptera genom att klicka på knappen ‘Stäng och godkänn’.
Stäng och godkänn
Privacy Policy