Vegansk kladdkaka

En lyxig chokladig vegansk kladdkaka som är alldeles lagom kladdig och får en härlig fudge konsistens när den stått i kylen en längre stund.

Vegansk Kladdkaka

Ingredienser:

  • 2 dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • ½ dl kakao
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 100 g vegansk choklad, hackad
  • 2 dl växtmjölk
  • 1 tsk vaniljextrakt (alt. vaniljsocker)

Till servering: hallon och vispad växtgrädde, eller varför inte göra den ännu mer kreativ genom att toppa med veganska nonstop eller veganska bars hackade i bitar!

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda socker, salt, kakao och mjöl i en bunke. Smält margarin i en kastrull och smält chokladen i ett vattenbad i en storskål så att du kan vända ner resterande ingredienser efteråt.

Rör ner det smälta margarinet, växtmjölk och vaniljextrakt i skålen med den smälta chokladen. Vänd ner mjölblandningen och rör runt med en slev till en jämn smet. Häll smeten i en kakform, ca 18 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper (fäst bakpappret med några klickar margarin så att det sitter fast)eller bröad och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.

TIPS:Om du använder en större kakform, ta ut kakan tidigare eftersom kakan då är tunnare och blir klar snabbare.

Lämna ett svar

Varukorg

No products in the cart.

Send this to a friend

HelloVego använder kakor för att ge dig bästa upplevelsen på vår hemsida, samt för statistik och marknadsföringssyften. Acceptera genom att klicka på knappen ‘Stäng och godkänn’.
Stäng och godkänn
Privacy Policy